Bouwen 2018
 
Netwerk
 
UniFi
 
 

Juli 2018

Ubiquiti UniFi

UniFi 16-poorts Gigabit-switch 2 SFP poorten. PoE+ en 24V passive PoE 150W. UniFi AP AC LR (5-Pack) en De UniFi Cloud Key waarmee vanaf afstand de UniFi apparatuur te configureren en beheren is zonder dedicated server of computer op locatie en de Ubiquiti USG-PRO 4 Enterprise Gateway Router

CLICK op afbeeldingen voor vergroting

     
       
  Ubiquiti UniFi Security Gateway
De Ubiquiti UniFi Security Gateway (USG) PRO 4 is een professionele router voor het MKB en is voorzien van een ingebouwde firewall. De router zorgt dankzij geavanceerde hardware en software voor een veilige, snelle en zeer stabiele internetverbinding in kantooromgevingen waar de verbinding zwaar wordt belast. Met de Ubiquiti UniFi Security Gateway is tevens een VPN-verbinding tussen 2 netwerken te realiseren, om bijvoorbeeld thuis of bij een klant veilig toegang te krijgen tot het bedrijfsnetwerk.

VLAN en QoS
De UniFi Security Gateway biedt VLAN ondersteuning zodat u gescheiden netwerken kunt creëren, bijvoorbeeld voor verschillende afdelingen binnen uw bedrijf. Om telefoongesprekken en videostreams altijd soepel te laten verlopen past de UniFi Security Quality of Service (QoS) toe. Met QoS geeft de router automatisch voorrang aan voice- en videoverkeer, waardoor u geen last heeft van trage video's of haperende gesprekken.

Processor en geheugen
Om de vele gelijktijdige connecties en hoeveelheid data te verwerken is de Ubiquiti UniFi Security Gateway uitgerust met een snelle dual-core 1 GHz processor. Hierdoor is de doorvoersnelheid ook nog hoog wanneer gebruik wordt gemaakt van functies als QoS en DPI. De USG beschikt daarnaast over 2GB DDR3 geheugen en over 4 GB aan flashgeheugen voor configuraties en firmware.
 

 

De Ubiquiti UniFi Cloud Key is een kant-en-klare oplossing om de UniFi apparaten te benaderen vanaf één centraal punt, waar ik ook ben. De Cloud Key is een mini-computer en software controller in één en wordt gevoed via PoE (802.3af).

 
       
  Netwerk

UniFi 16-poort PoE is voor nui genoeg en kan altijd bijgeschakeld worden. De kabel zijn achter weggewerkt.
     
       
  CAT6 FTP

Konig CAT6 FTP kabel met dito RJ45 worden geklemd en getest op de juiste verbinding.
     
       
  Montage 5x AC-LR

De Ubiquiti UniFi AC LR is een long range model uit de Ubiquiti Unifi AC serie. Dankzij de long range antenne kan de Ubiquiti LR een grote dekking creëren zodat u ook op grotere afstand van het access point bereik heeft. Het apparaat werkt met Wireless-AC en behaalt een maximale doorvoersnelheid van 867 Mbps. Hij zendt daarbij gelijktijdig uit op zowel de 2,4 Ghz als 5 Ghz Wi-Fi frequentie. Het zendvermogen bedraagt 24 dBm (251 mW).
     
       
  Keuken AC-LR

Waarschijnlijk zal dit punt de gehele woonkamer, keuken en atelier kunnen verzorgen. Een tweede punt komt in de berging zodat ook de oost-tuin en achter een WLAN aanwezig zal zijn.
 

   
       
  Monitor

In de meterkast wordt een monitor (lag nog op zolder) geplaatst voor specifieke doeleinden.
     
  ->NAAR VOLGENDE PAGINA-->