Bouwen 2018
 
Aansluitingen
 
Na de meterkast
 
  18 Juli 2018

LS aansluiten G-W-E

15-1-2007 zijn we op de tijdelijke aansluiting over gegaan, op 18 juli 2018 is het nieuwe huis weer aangesloten. Na 11,5 jaar, 140 maanden, 600 weken of 4.202 dagen is LydiaState aangesloten!
     
  Na de meter zelfdoen!

De bouwaansluiting is verwijderd en ik heb snel de 380V weer aangesloten. De 10mm2 kabelschoenen naar de hoofdschakelaar moet je zelf voor zorgen (!) De 2e tyleen buis van 25mm loopt ook naar de waterput. Dit wordt het tuin-tap-punt. Nu dient het ervoor om de woonunit nog tijdelijk te voorzien van water. (vandaar de krul in de leiding)
     
 


     
 

Gasaansluiting

Het lijkt een rare constructie, maar de uitgaande en inkomende gasleiding zitten niet op dezelfde hoogte. Omdat ik een voorstander ben van persen én solderen (minste ruimte) heb ik een constructie gemaakt die past en voldoet. De gasmeter loshalen en de leidingen aansluiten.

Manometer is een handige tool om te hebben in dit stadium. Duie van mijn is een USA versie op www. zijn er genoeg converters te vinden 33,3 incH2O = 82,94 millibar gasdruk

     
 


     
 


     
 

Vertakkingen

Voor de zekerheid gaslekzoeker in de nanijheid, maar dit blijkt niet nodig te zijn. Aan de rechterkant van de meterkast zijn de diverse waterkranen en gaskranen voor de BG gesitueerd.

Verdieping CV

Twee opmerkingen: een lekkende knelfitting (steviger aandraaien = oplossing) en de aanvoer waterleiding was omgewisseld. Oplossing = kogelafsluiter tussen plaatsen

     
      
  Rookgasafvoer CV

PP-Safe rookgasbuis op maat zagen en monteren...
     
       
 

Nefit HR45 CW6

De CV staat al een tijdje opgesteld en nu komt het grote moment om hem ook te laten functioneren Gasleiding ontluchtenlop gasblok, 19,3 incH2O = 49mBar gasdruk, sifon met 1L water vullen via rookkanaal, water bijvullen tot 1,5mBar (alleen het expansievat en de 28mm leidingen, de vloerverwarming komt later aan bod) Basisinstellingen in het MENU aanpassen.

Geen Ionisatie = foutcodes

     
       
 

Foutmeldingen

Geen Ionisatie = foutcode 2F en 6A227
Ontsteker losgehaald en het probleem wat een smerige electrode. Opschuren met fijn schuurpapier en de boel gaat draaien !

Warm water uit de kraan betekend dus ook weer kunnen douchen....

     
       
 

Wasdroger afvoer

De slang die vanaf de wasdroger komt voert condens af. Meestal wordt deze slang uit een raam gehangen zodat er altijd een raam open moet zijn wanneer de droger wordt gebruikt. Met deze condensbak is dat niet meer nodig. De beker wordt gevuld met water ingevroren en wordt vervolgens in de condensbak gezet, waarbij u de slang op het deksel aansluit. Alle condens die nu vrij komt, zal door de koude beker worden binnen gehouden. Voortaan geen slang meer naar buiten!

     
       
  127mm pijpen

Met klemmen vast gezet en plakband luchtdicht gemaakt. Het lijkt allemaal te passen in de leidingenkast (naast de meterkast) Hier staat de opvangbak, waterontharder en er is een tappunt voor warm en koud water.
     
       
  >NAAR VOLGENDE PAGINA-->