Bouwen 2019
 
Binnen verdieping
 
Gastenkamer plafond
 
 

Februari 2019

Rookkanaal ombouw

De ruimte tussen het rookkanaal en de muur wordt in een later stadium opgevuld met een opbergkast en plaats voor de TV/audio apparatuur. Hiervoor is nu een stevige ombouw nodig. ISOduct is een dubbelwandig rookkanaal met ingebouwde brandwerende omkokering. ISOduct is het enige dubbelwandige rookkanaal dat zelfstandig voldoet aan het Nederlandse Bouwbesluit volgens de nieuwe NEN6062:2011 Dat betekend dus ombouw zonder een brandwerende omkokering

     
       
  Ombouw

SLS en nog een 45 graden gezaade balk die over was van de randbalk. Ik heb dit altijd bewaard en het komt nu mooi van pas. De vertikale plank was al aanwezig, dus de ombouw wordt per half deel uitgevoerd. In de hoeken komen de vier 45 graden delen.
     
       
  Plafond

Er moet 25mm worden opgevuld met panlatten (22x48) De ijzeren dakbalken vallen dan weg en er worden gipsplaten tegen aan geschroefd.
     
       
  Schroeven en spijkeren

Om de 30cm worden de latten dwars op de draadbalken GESCHROEFD en de kleine 25cm tussenlatten worden gespijkerd.
     
       
  Verlengen

De latten worden verlengd en aan elkaar geschroefd zodat het plafond mooi strak blijft.
     
       
  Geluidsisolatie

Ik gebruik 80mm glaswol om de openingen op te vullen boven de scheidingswand en de zoldervloer. De wanden zijn 22 cm dik daar zal het niet aan liggen, maar omdat er ook luidsprekers in het plafond worden gebouwd is deze extra maatregel nodig.
     
       
  Gipsplaten

2600x600 gipsplaten. Deze passen in de aanhanger en zijn door een persoon door het trapgat naar de verdieping te dragen. Echter tegen het plafond aan bevestigen is soms moeilijk. Er zijn handige platenliften in de handel, maar ik hoef slechts de bovenverdieping te doen en dat moet dan maar op mijn eigen manier. Wanneer het niet lukt, snij ik de platen door de helft zodat ze gemakkelijker te hanteren zijn.
     
       
  Openingen

125mm voor de WTW Hybalansventilatie en 76mm voor de spotjes. (De dimmers worden in de UB50 schakelaardoos geplaatst)
     
       
 

Gatenkaas

11 verlichtingspots, brand/rookmelder. WLAN accespoint, een specifieke detector en twee inbouwluidsprekers worden aan/in het plafond gemonteerd.

Achter de plaat waar de rookmelder komt wordt een multiplex plaatje geschroefd zodat de bevestiging in ''hout'' komt en niet in gipsplaat.

     
       
  ->NAAR VOLGENDE PAGINA-->