Bouwen 2019
 
Tuin
 
Groene afscheiding
 
 

Juni 2019

Mobilane Haag

De Mobilane Kant & Klaar Haag bestaat uit een volledig met (klim)planten begroeid stalen raster. De haag is gekweekt in een biologisch afbreekbare bak van kokosplano. Na grondverbetering wordt de haag rechtstreeks in de grond geplant. Palen en beugels zorgen voor een degelijke verankering van de afscheiding. Voor palen wordt er gebruik gemaakt van en unibeugel

     
       
 

Unibeugel

THVZ beugel wordt geleverd in een setje van 4 stuks. De palen staan op 1,8m waarna ik de beugels op 25 en 150cm vanaf de bovenkant.

De paal boor ik direct aan beide kanten door met 5mm want anders kan het voorkomen dat de houtboor tegen de al geplaatste houtdraaibout komt (en dat de punt afbreekt!)

     
       
  Plaatsen

Meten, en een streepje zetten met de haak. Het kleine gat geeft een mooie referentie voor het horizontaal plaatsen van de beugel. (het potloodstreepje in het midden)
     
       
 

Plaatsen

Ik heb de tussenruimte op 121,5cm gezet, (erg strak) maar het beste is om de palen op 130cm te zetten. De buitsenste wortels kunnen wat dikker zijn en komen dan in de knel te zitten. Teelaarde, potgrond en bemeste tuinaarde als grondverbeteraar toegepast.

Resultaat

12,8m lang, 1,8m hoo haag als groene afscheiding geplaatst.

     
       
       
  Resultaat

Teelaarde, potgrond en bemeste tuinaarde als grondverbeteraar toegepast. Schoffelen en de oostkant ziet er weer netjes uit.
     
  ->NAAR VOLGENDE PAGINA-->