Bouwen 2019
 
PV Panelen
 
Dakdoorvoer
 
 

Augustus 2019

Zolder

Doorvoer vanaf de kabelgoot via de zolder door het dak naar de eerste string. Gebruik 32mm PVC buis. De buisklemmen worden aan een kant doorgezaagd om gemakkelijk in de hoek van de gordingbalk geschroefd te worden. De PVC delen worden NIET VERLIJMD. Dit vergemakkelijkt het installeren van de dakdoorvoer en bochten.

     
       
  Dakdoorvoer

Voor ISOLATIE daken kun je het beste ISODUCT toepassen. Dit is een luchtdichte 32mm PE dakdoorvoer ten behoeve van zonnepaneelbekabeling. Voorzien van hoogwaardige EPDM buismanchet, voorgevormd krimpstuk en afdek beschermingsdoos voorzien van breekstuk tbv 25mm goot. De schuur heeft een dak van FINISH panelen + OSB + 8mm PUR plaat. 33mm boren door de plaat en 32mm door de rest. Hierdoor past perfect de mantelbuis.
     
       
  Hulpstukken

Met 45 spie 32mm hulpstukken wordt een mooi bocht gemaakt die recht onder het geboorde gat uitkomt. De draden wordt doorgevoerd (+ / - / AARDE en RS485)
     
       
  Afdichten

Dakreparatiepasta zat nog in de voorraadkast evenals een stuk mastiek. Dak schoonmaken met tinner en het mastiek op maat knippen (hoeken er af)
     
       
 

Smeren

Het mastiek insmeren met bitumen dakpasta en de boel aandrukken. Naar mijn idee een perfecte en waterdichte afdichting.

Ik gebruik een oude wasmachine afvoerslang met manchet en tape alles af met COAXSEAL + SCOTCH tape. Rondom het gat nog een beetje SHELL SEAL en FIX.

     
       
  Spuiten

Toevallig had ik ook nog een spuitbus ZWART liggen. Hiermee worden de uiteinden van de rails gespoten zodat ze bij zonlicht niet zo veel opvallen.
     
       
  Meterkast

De meterkast was al voorbereid op een extra 3P groep. De kabel wordt aangesloten en er worden diverse AARD kabels voor bevestiging aan de panelen voorbereid.
     
  Inductievelden

Zonnepanelen, ook wel PV-systemen, kunnen bij een onjuiste installatie storingen veroorzaken. Dit kan ertoe leiden dat andere apparaten niet meer goed werken. Andersom kunnen ook PV-systemen zelf gevoeliger worden voor storingen van buitenaf en zo bijvoorbeeld minder stroom gaan leveren. Daarom worden de kabels zo dicht mogelijk naast elkaar, parallel aan elkaar gelegd
     
 

Connectors

Weidmüller PV-STICK SET Fotovoltaïsche connector PV-Stick Zwart. Insteken, draaien, klaar: de eenvoudigste manier om zonne-energiesystemen te bekabelen.

     
  ->NAAR VOLGENDE PAGINA-->