Bouwen
 
Binnen
 
WTW plaatsen
 
 

September 2014

WHR960LL Zehnder - J.E. StorkAir


Plaatsen van de WHR960 570 m³/h bij 200Pa

     
  WTW-WHR960LL

Deze warmteterugwinunit is eigenlijk ontwikkeld voor toepassing van balansventilatiesystemen voor de utiliteit. De lucht die wordt aangezogen geeft zijn warmte af aan de, geheel gescheiden en gefilterde, verse luchttoevoer. Door het hoge rendement is naverwarming niet noodzakelijk. Hierdoor kan zonder hinderlijke tocht, maar ook zonder geluidsoverdracht (van en naar buiten) adequaat worden geventileerd. Zodoende kan een comfortabel binnenklimaat worden gerealiseerd.
     
  Naar zolder

Eerst de unit geheel demonteren, onderdelen eruit zodat het gewicht redelijk wordt. Tevens is het gemakkelijker, zonder beschadigingen de unit te verplaatsen naar de zolder.
     
  Naar zolder

Eerst de unit geheel demonteren, onderdelen eruit zodat het gewicht redelijk wordt. Tevens is het gemakkelijker, zonder beschadigingen de unit te verplaatsen naar de zolder.
     
 

Specificaties

tegenstroomwisselaar 95%
hermisch rendement;
gelijkstroommotoren 50% besparing op energieverbruik;
luchttoevoer en luchtafvoer onafhankelijk in te regelen via display;
standaard 100% bypass voor vrije koeling; |
standaard met vorstvrij voorziening;
hoge luchtopbrengst van 570 m³/h bij 200Pa; de WHR 960 Luxe kan uitgebreid worden met de Comfortunit Artic voor koeling;
komt in aanmerking voor EIA bij toepassing in bestaande bedrijfsgebouwen

     
  Verven

Verven van de houtplaaten en afkorten van de PVC buis t.b.v. afvoer.
     
  Afvoer

Verven van de houtplaaten en afkorten van de PVC buis t.b.v. afvoer.
     
  Bypass

De bypass wordt vooral gebruikt bij warme dagen tijdens de zomermaanden. Door ’s nachts de koele buitenlucht binnen te halen, wordt de binnentemperatuur in huis verlaagd. De bypass werkt automatisch. Er hoeft alleen een comforttemperatuur in gestelt te worden.
     
  Trilling

De onderkant wordt voorzien van DOW STYROFOAM deze zijn gemaakt van blauw geëxtrudeerd polystyreen hardschuim. Deze stijve isolatieplaten hebben een hoge thermische weerstand en de juiste druksterkte om duurzame prestaties te leveren. Dankzij de gesloten celstructuur is STYROFOAM praktisch ongevoelig voor vocht en heeft het vele unieke eigenschappen.
     
  Onderkant WHR

Opgevuld met STYROFOAM, gat voor afvoer.
     
  Plaatsen

Onderdelen weer teruggeplaats.
     
  Installatie

Aansluiten interne bedrading
     
 

Aansluiting

Verloop 200/180 (afschermen voor het stof en zaagsel)

 

     
  Dakdoorvoer

Dakdoorvoer bijzagen....
     
  Geluidsdemper

Panflex akoestisch geïsoleerde slang.
Master ISI AKS.
     
 

Panflex

Een binnenslang van non-woven akoestisch materiaal, gemonteerd in een stalen spiraal met daaromheen glaswol van 25 mm dikte en een buitenhoes van gewapend aluminium.

Inkorten met mes...

     
 

Panflex

Een binnenslang van PES (polyester) non-woven doek, elektrolytisch verzinkte spiraal, onbrandbare mineralewol-deken (glaswol) van 25 mm dikte en een volumegewicht van 17 Kg/m3. Gealuminiseerde polyester buitenmantel met glasvezel versterking

Inkorten met mes, doek met Ty-cable aan koppelstuk vastmaken

     
  Koppelstuk

Binnenkant (doek+spiraal) vast tapen aan koppelstuk, daarna de mineralewol met Ty-cable + weer tapen.
     
  Twee koppelstukken

Inelkaar lijmen...
     
  ALU-tape

Afwerken met aluminium tape. (versterkt)
     
  ALU-tape

De WHR is een balansventilatiesysteem. Balansventilatie houdt in dat vervuilde lucht uit de keuken, de badkamer, de toilet(ten) en eventueel de berging wordt afgezogen en eenzelfde hoeveelheid verse lucht wordt toegevoerd in de woonkamer en slaapkamers. Kieren onder de deuren zorgen voor een goede doorstroom in de woning. De luchtcirculatie is in balans. Hieronder de tabel.
     
       
  ComfoSense 55

Het paneel wordt in de woonkamer aan de muur gemonteerd en communiceert van daar uit met de WHR. Alle instellingen van de WHR kunnen ook via de ComfoSense aangestuurd worden.
     
  -->NAAR VOLGENDE PAGINA-->