Bouwen
 
Fundering Combinatievloer
   
 Combinatievloeren zijn in het werk samengestelde systeemvloeren die bestaan uit prefab betonnen voorgespannen T-vormige balkjes, met daartussen eps- of lichtbetonnen blokken. Eps staat voor gexpandeerd polystyreen.

De liggers worden op de opleggingen geplaatst en tussen de liggers worden de vulelementen of blokken aangebracht, die als (beloopbare) bekisting voor de betonlaag en als vloerisolatie dienen. Na montage van de balken en blokken, volgens het legplan van de fabrikant, wordt het geheel afgestort met een betonlaag (druklaag), die samen met de liggers de constructievloer vormt.


     
 

Door zijn veelzijdigheid en flexibiliteit wordt de in de volksmond genoemde “balkjes-broodjesvloer” veelvuldig in kleine en in grote bouwwerken toegepast.


     
 

De constructieve vloerdikte bedraagt gewoonlijk 200 à 210 mm, dit is de liggerhoogte plus de druklaag boven de ligger, maar kan ook dunner uitgevoerd worden, afhankelijk van de liggerhoogte en de benodigde vloerdikte. Op de constructieve vloer komt meestal een afwerkvloer met een dikte variërend van 30 tot 50 mm.

Deze betonlaag wordt van een krimpnet, minimaal #Φ5-250 FeB 500 voorzien.

     
  Ga naar de volgende pagina;
LEGPPLAN COMBINATIEVLOER
 
Terug naar BOVEN